tiistai 25. lokakuuta 2011

IV putkien asennus

Työt jatkuvat sisähommissa. Olisi kiva saada jo taloon lämmintä. Aloitamme siis IV putkien asentamisen. Se osoittautuikin hitaaksi hommaksi. Maanantai-ilta meni suunnitellessa ja saldona vain yksi putki paikalleen. Sekä 640 piipputiiltä sisään ensi viikon muurausta varten. Onneksi oli taas ahkeria lapsia apuna :)





maanantai 24. lokakuuta 2011

Päätykolmiot, räystäslaudat ja reunatiilet

Viikon aikana valmistelu tuotti tulosta ja viikonloppuna talo eteni taas huimasti. Vuokrasimme viikonlopuksi henkilönostimen Kuohun SEO:lta. Hintaa vuokralle tuli 120 euroa, ja tuntuu ainakin näin jälkikäteen jokaisen pennin arvoiselta.

Päätykolmiot eli styrox-palat oli kätevä laittaa henkilönostimen avulla. Samalla laitoimme päätyihin verkot, räystäslaudat ja reunatiilet.






Reunatiilien lisäksi urakoimme ylimmäisen rivin kattotiilejä paikalleen sekä harjatiilet niin pitkälle kuin pystyy ennen savupiipun muuraamista. Lapset olivat taas suureksi avuksi tiilien reikien poraamisessa.



Saimme myös talkooväkeä sukulaisten joukosta ja viikonloppuna urakoimme takka- ja leivinuunin tiilet sisälle. Perjantaina siirtyi 720 tiiltä sisälle, joista puolet nostimme yläkertaan vain huomataksemme, että ne eivät olleetkaan piippua varten. Taas toimitushäröilyä ja puolet tiileistä ei tullutkaan samassa toimituksessa. Grrr!!!

Lisäksi lasten ja kolmen aikuisen voimin nostimme kaksi lavallista sisäseinäharkkoja yläkertaan pois leivinuunin tieltä. Selkää kolottaa, mutta yllättävän helposti ja kivuttomasti harkotkin siirtyivät.


Harkot matkalla yläkertaan
Lasten vastaanottama ja pinoama piipputiilikasa
Olohuoneeseen vapautui tilaa takan ja leivinuunin muurausta varten

torstai 20. lokakuuta 2011

Valmisteluja

Ensi viikonloppuna olisi tarkoitus vuokrata henkilönostin Kuohun SEO:lta jotta saamme päätykolmiot paikalleen. Tavoitteena olisi myös räystäslautojen ja reunatiilien asentaminen. Lisäksi laskuvirheen vuoksi tarvitsemme vielä yhden puolikkaan tiilirivin katon harjalle ennen harjatiiltä. Tämän viikon tavoitteena siis näiden työvaiheiden valmistelu: räystäslautojen maalaus ja tiilien puolitus ja tiiliin reikien poraaminen. Sähkökaappikin tuli asennettua.




maanantai 17. lokakuuta 2011

Ovet ja puuttuvat ikkunat

Ikkunien ja ovien toimituksissa oli hieman ongelmia. Pääovi seikkaili maailmalla parisen viikkoa: Skaalan mukaan se lähti Skaalalta 22.9. mutta saapui tontillemme vasta 10. lokakuuta. No, pääasia että tuli ehjänä ja upeana paikalle. Olemme todella tyytyväisiä oveen livenäkin. Hieno ostos, kyllä kannatti! Toivotaan vain, että se säilyy suhteellisen ehjänä rakennusajasta.

Viikonloppuna asensimme sitten viimein ovet paikalleen ja laitoimme puuttuvat pikku-ikkunat paikalleen. Samalla huomasimme, että yksi portaikon pienistä ikkunoista oli vääränkokoinen. Selvittelyksi meni. Tilausvahvistuksen tarkistaminen paljasti, että Skaalan tilausvahvistuksessa oli ollut vääränkokoinen ikkuna, mitä emme kaksinkertaisesta tarkistuksesta huolimatta huomanneet. Meiltä lähteneessä ikkunalistassa oli kuitenkin ollut oikeat koot ikkunoille. Eli kenen vika se nyt lienee? Täytyy myöntää, että puoliksi voi katsoa myös peiliinkin... Harmittaa silti.

Onneksi Skaala tuli loistavasti vastaan ja myönsi oman virheensä. Näin jäämme odottelemaan ikkunaa tyytyväisenä Skaalan palveluun :)





lauantai 15. lokakuuta 2011

Yläkerran lattianvalu

Perjantaina valettiin yläkerran lattianvalu. Viime viikolla asensimme lattialämmityskaapelin ja torstai-iltana jännäsimme oikean osan löytymistä yläkerran jakotukkeihin, jotta perjantain valu saadaan järjestymään. Viime tippaan siis meni. Wäiski huristikin vielä torstai-iltana puoli kymmeneltä puuttuvan osan kanssa paikalle. Kiitos Wäiskille vielä siitä!



maanantai 3. lokakuuta 2011

Ikkunoiden asennus

Ikkunatoimitus viivästyi, mutta meille sopivalla tavalla. Tänä viikonloppuna saimme talkooväen kasaan ja ikkunoiden asennus alkoi. Perjantaina käytimme pari tuntia valmisteluihin. Naapurin Eskon avustuksella laitoimme ikkunoihin stopparit, jotka varmistavat että polyuretaani ei tursua yli ja ikkunat asettuvat helposti oikeille paikoilleen.

Lauantaina alakerran ikkunat olivat neljän hengen voimin paikallaan 3 tunnissa. Yläkerran ikkunoiden asennukseen saimme vielä viidennen käsiparin, joka oli tarpeen, sillä suuret ikkunat tuli nostaa särkymättä ensin yläkertaan. Paras keino olikin irroittaa lasit kehyksistä ja kantaa paikalleen erissä. Lauantaina klo 17 ikkunat olivat paikallaan. Kiitos talkooväelle.




Ikkunoihin asetettiin ensin stopparit, joiden avulla ne saatiin oikeaan syvyyteen ja polyuretaanin tursuaminen estettiin. Taustalla uskollinen työjuhtamme Super Major, joka on muuten myytävänä!


Ikkunoiden sisälasit irroitettiin, jotta niitä olisi kevyempi kantaa ja käsitellä. Yläkerran isosta ikkunasta otettiin myös ulkolasit irti. Tällöin kehys saatiin viiden hengen voimin vedettyä ikkuna-aukosta ylös.


Ikkunan paikalleen asettaminen oli helppoa kun alaruuvit oli jo asetettu vaateriin ennen ikkunan sijottamista aukkoon.


Viimeistä ja suurinta viedään.


Kodinhuoneen takaovikin saapui toisessa toimituserässä. Alakerran pääovi sivuikkunoineen ei ole saapunut paikalle, vaikka Skaalan mukaan toimitus lähti jo 22. syyskuuta matkaan. Missä lie... Pitänee olla yhteydessä Kiitolinjaan.


Näkymä yläkerran ikkunasta. Yläkerrastakin tuli kertaheitolla turvallisempi paikka, kun on lasit paikallaan.


Skaalan frostfree-ikkunat paikallaan. Viimeistä erää odotellen...