sunnuntai 20. marraskuuta 2011

IV putkien asennus viimein tehty

Totisesti epämiellyttävin vaihe: lasivillan kanssa leikkiminen ei ole hauskaa. Hidasta hommaa, mutta nyt se on tehty. Homma venyi usealle viikolle muiden samanaikaisten hommien takia. Viikonloppuja meni tikkaiden asentamiseen, katon viimeistyyn jne.











perjantai 11. marraskuuta 2011

Leivinuuni ja takka

Mitäpä olisi talo ilman kunnon leivinuunia? Valitsimme Petteri Stubbin muuraamaan kotimme sydämen. Petterin kalenteri on aika täynnä kuten ammattitaitoisella kuuluu ollakin, joten tapasimme Petterin jo alkuvuodesta 2011 ja teimme tilauksemme saman tien. Ensimmäinen vapaa viikko olikin vasta lokakuun lopulla. Eli kannattaa olla ajoissa aktiivinen, että saa ammattitaitoisen muurarin.

Päädyimme yksinkertaiseen malliin, jossa leivinuuni on takan yläpuolella.



Toisena päivänä Petterillä oli jo takka valmiina. Piippua tuli muurata yhteensä 8 metriä, ja osoittautui, että siihen oli apu tarpeen. Onneksi eläkkeellä oleva isä jouti Petterin seuraksi. Kiitos isälle viikon työpanoksesta!


  
Perjantaina 11.11 klo 15 Petteri esittelekin meille jo valmista pakettia. Hieno tuli! Rappaamme kompleksin myöhemmin itse... tai soittelemme sitten Petterin apuun.

Uunin ja takan luukuiksi valitsimme valurautaiset yksinkertaiset lasiluukut: HTT Design.




maanantai 7. marraskuuta 2011

Tikkaat katolle

Leivinuuni-takan muuraus on siis aloitettu ja ensi viikolla taloon ilmestyy myös piippu. Piipun muurauksen mahdollistamiseksi tarvittiin taloon myös tikkaat katolle. Kuohun SEO:lta siis taas nosturia lainaan. Viikonlopun vietimme jälleen nosturista keikkuen. Sunnuntai-iltaan mennessä olikin tikkaat valmiit muuraria varten.