Kivitalo valintana

Jo vuosia olemme kauhistelleet muovipussitaloja ja päätyneet miettimään kivitaloa varteenotettavana vaihtoehtona. Ostaessamme tonttimme vuonna 2008 kävimme tutustumassa Luja-kivitalon esittelyyn Jyväskylän Halssilassa. Kivitalon edut vakuuttivat ja tutustuessamme uuteen Luja-kivisydän ratkaisuun, uskoimme alusta alkaen, että hintakin sopeutuisi kukkarollemme sopivaksi.

Tässä lyhyesti syitä miksi kallistuimme kivisydän ratkaisuun:
- energiatehokkuus: Lujalla oli tarjota matalaenergia ja passiivitalo ratkaisut kivisydän tekniikalla. Alunperin olimme kiinnostuineita passiivitalosta, joten Luja nousi välittömästi tarjoomallaan listamme ykköseksi.
- kestävyys: Ekologisuuteen kuuluu myös rakennuksen pitkäikäisyys, vaikka ekologisesti järkevintä talon rakennusaikaisten päästöjen suhteen olisi varmasti ollut puutalo. Toivottavasti talomme kestää "isältä pojalle" ja tuottaa iloa myös lapsenlapsillemme.
- helppohoitoisuus
- Äänieristys: Vaikka naapureita ei ole lähimaillakaan, haluamme nauttia yksityisyydestä ja yöunista myös kotibileiden aikana ;)
- sisäilman laatu: monet sisäilmaongelmat johtuvat osaksi siitä, että muovipussitaloissa ilma ei kulje sisään eikä ulos. Haluamme, että talomme rakenne on hengittävä. Kivitaloissa tämä ehto toteutuu paremmin kuin tämän hetken puutalo-ratkaisuissa.

Luja Kivisydän

Lujan Kivisydän ratkaisu vakuutti jo ensi kättelyltä ja nolona tunnustammekin, että pyysimme tarjouksen vain heiltä. Tässä suhteessa olemme varmasti varsin erikoisia rakentajia :) Rakennusblogeja seuranneina tiesimme kuitenkin heti, että tarjous oli kivitalorintamalla erittäin kilpailukykyinen. Lujan tarjous sisältää:

- Suunnitelmat:arkkitehtipiirustukset ja rakennepiirustukset
- Maanvaraisen perustuksen tarvikkeet: valuharkot
- Ulkoseinät, asennettuna: seinän U-arvo 0,12, ulkoseinien sisäpuoli teräshiertopintainen
- Kantavat väliseinät, asennettuna (teräshierretty)
- Kevyet väliseinät, tarvikkeina
- Saumauslaastit
- Välipohja, ontelolaatta, asennettuna
- Yläpohjan runkorakenteet, asennettuna
- Yläpohjan eristeet, tarvikkeina

Lujan paketin hinnaksi tuli 115 600, 00 euroa. Mielestämme varsin kilpailukykyinen hinta!