Pohjakuvat

Talon pohjapiirroksen luonnokset ovat itse suunnittelemamme. Lähtökohtana oli toiveemme tehdä keittiöstä, olohuoneesta ja sisääntulosta yhtenäistä tilaa oleva alue. Lisäksi halusimme, että takka, leivinuuni ja sauna ovat yhden savupiipun ympärillä. Luja Kivitalon arkkitehdit tekivät vähäisiä muutoksia luonnoksiimme ja muutaman kerran talon huoneita pyöritellessämme päädyimme seuraaviin ratkaisuihin:Alakerran työhuone jäi pienemmäksi kuin alunperin toivoimme, mutta koska se todellakin on työhuone eikä vierashuone tai ylimääräinen makuuhuone, tulee sen koko riittämään varsin hyvin työhuoneeksi.

Rakensimme saunamökin kesällä 2010. Niinpä sisäsauna on vain omaan perheen arkikäyttöä varten. Nipistimme saunasta ja pesutilasta siis kaikki ylimääräiset neliöt muuhun käyttöön.


Yläkerrassa pyöritimme huoneita useaan kertaan ja LVI-suunnittelijan ehdotuksesta päädyimme sijoittamaan yläkerran kylpyhuoneen suoraan alakerran kodinhoitohuoneen alapuolelle. Yläkertaan jää siis lasten makuuhuoneiden lisäksi hyvänkokoinen aula sekä suurikokoinen varasto, joka on tarvittaessa muutettavissa makuuhuoneeksi tai viihdehuoneeksi.

Julkisivu


Talon ulkoseinien väriksi tulee valkoinen ja katto on musta.