keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Taustaa

Talo projektimme alkoi jo 2008, jolloin ostimme varsin impulsiivisesti unelmatonttimme Kuohun perukoilta, metsän keskeltä, kaukana kaupunginpölyistä. Rauhallinen metsätonttimme osoittautuikin varsin aktiivisen kylän aktiivisen lenkkipolun varrelle. Maaseudun yhteisöllisyys ja naapurien apu on ilahduttanut jo useasti kaupunkilaisten mieltä ja huojentanut pelkoja erakoitumisesta. Mukavien naapureiden ja aktiivisen kylän lisäksi saamme nauttia talvisin tontin vierestä kulkevista hiihtoladuista, mahtavista sienestys ja marjastusmaista ja kauniista maisemista. Vajaan sadan metrin päässä tonttimme rajasta on myös pieni viehättävä järvi, jonne on vilvoittavaa pulahtaa kuumina rakennuspäivinä.

Aloitimme rakennusprojektimme harjoitellen rakentamista, eli ensimmäisen vuoden tavoitteena oli huolehtia ruokintajoukkojen ja lasten mukavuudesta. Rakensimme kahdenkymmenen neliön grillikatoksen alun, josta saimme aurinko- ja sadesuojan, sekä mainion kesäkeittiön. Lisäksi rakensimme pinta-laudoista pienen "puumajan", josta viisivuotiaamme sai mainion leikkimökin kotileikkeihin. 
Toisena kesänä aloitimme myös saunamökkimme rakentamisen ja saimme näin harjoitusta rakennusprosessista ja rakennustarvikkeiden kilpuuttamisesta. Grillikatos oli mitä mainioin leikkipaikka lapsille sekä sateella että auringon paahteessa vanhempien raataessa hirsien parissa. Omin voimin - sekä apuvoimin - saunamökkimme nousi hirsi hirreltä ja jouluna 2010 pääsimme viimein nauttimaan oman saunan ihanista löylyistä. Toisen kesän saldoa ovat myös sähköjen ja porakaivon hankinta. Näin saimme jaettua kustannuksia pidemmälle aikavälille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti