keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Kaivo-ongelmiin ratkaisu

Muuton jälkeen ensimmäisenä syksynä koimme kaivon suhteen ensimmäiset ongelmat. Syksyn sateiden alettua juomavetemme muuttui ruskehtavaksi n. kuukauden ajaksi. Vesianalyysissä ei sinänsä mitään huolestuttavaa löytynyt ja veden laatu koheni syksyn edetessä. Seuraavana syksynä tapahtui jälleen sama. Vedessä oli nyt jo selkeä raudan tuoksu ja maku. Kodinkoneet alkoivat myös kärsiä ja wc-pöntön pohjalle kertyi ruskeaa sakkaa. Edessä oli siis rauta-mangaani-suodattimen hankinta.

Kodinhuoneeseemme emme kuitenkaan halunneet suurikokoista pumppua, joten syysmyrskyjen aikana saimme idean "kaivohuoneen" rakentamisesta. Samalla voisimme täyttää tyttären haaveen lemmikkieläiten hankkimisesta. Kaivohuone voisi lämpimänä tilana toimia myös kissalana, sillä kissat eivät ole perheemme äidin allergian takia tervetulleita sisätiloihin. Syysmyrskyt kaatoivat sopivasti naapurin metsästä tukkipuuta, joten rakennusmateriaalina toimi tällä kertaa hirsi. Talven ajan saimme parantaa lihaskuntoa tukkien ajamisella ja kuorimisella. Kissalan rakentamista vauhdittavat myös nämä ihanat uudet perheenjäsenemme, jotka syntyivät naapuriin vappuna ja muuttivat meille heinä-elokuun vaihteessa.

Ensimmäistä päivää uudessa kodissa. Kissala ei vielä ollut valmis, joten kissat muuttivat ensin mökkiin.

Eristimme mökin energian säästämiseksi ja sisäpinnoituksena toimii tuppeensahattu lauta. Valitsimme suodattimeksi Watmanin FeAC-mallin eli raudan ja magnaanin poistoon tarkoitetun suodattimen. Vastavirtapesun suodatin suorittaa ajastetusti öisin. Pesu on mielestämme varsin kovaääninen, joten olemme tässä vaiheessa erityisen tyytyväisiä erilliseen kaivohuoneeseemme.1 kommentti:

  1. Auttoiko teillä lopulta tuo suodatin? Meidän täytyisi hankkia kaivo avaimet käteen periaatteella. Kyseessä on vanhan rintamamiestalon kokonaisvaltainen remontti ja uudistus. Kova urakka, mutta eiköhän se tästä.

    VastaaPoista