sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Ikkunoiden valinta

Matalaenergiataloon ikkunoiden valinta on yllättävän vaikeaa. Taloomme on tarkoitus valita myös matalaenergiaikkunat, joiden ongelmana on huurtuminen. Huurtumisen aiheuttaa se, että lämpövuoto on niin vähäistä, että uloimman lasin pinta voi ajoittain jäähtyä kylmemmäksi kuin ympäröivä ilma. Tällöin uloimmainen lasi huurtuu.

Skaala tarjoaa huurtumatonta FrostFree pinnoitetta tähän ongelmaan, mutta kiinnostaisi tietää, kokevatko ihmiset huurtumisen niin suureksi ongelmaksi. FrostFree pinnoite suojaa myös auringonpaahteelta ja meidän tapauksessamme se kuulostaa ongelmalliselta. Olihan ideana nimenomaan hyötyä keväällä ja syksyllä isoista ikkunapinnoista ja auringonpaisteesta.

Pikainen googletuskaan ei tuota tulosta. Skaalan sivuilta löytyy kuva, jossa huurtumaton ikkuna on vierekkäin huurtuvan ikkunan kanssa, mutta kuvan pohjalta ei ongelma näytä kovin merkittävältä.

Jokatapauksessa Skaalan ovimallisto oli meille mieluisin, joten pääovi tilataan joka tapauksessa Skaalalta. Pyysimme tarjouksen Skaalan Alfa N ikkunoista, Pihlan Termosta, ja Fenestran Polarius-ikkunoista. Jos pääsemme tilaamaan jo ensi viikolla, Skaala pystyy toimittamaan ikkunat viikolla 32-33, joka sopisi meille mainiosti. Nyt on viikko 28, eli toimitusaika on vähintään 4 viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti