torstai 21. heinäkuuta 2011

LVI työt ja valuun valmistautuminen

Alakerran lattian valu suoritetaan ennen elementtien toimitusta nk. taivasalla valuna. Riskinä sadekuuro ja pilalle mennyt lattia, etuna se, että lattia ja alakerran LVI-työt on pois alta ennen elementtitoimitusta.

Kylmävesiputket ja viemärit piilotettiin kapillaarikatkoon. LVI Wäiskin pojilla oli nopea ja helppo työ, sillä kaikki alakerran vesipisteet ovat hyvin lähellä toisiaan.Haluamme alakerran pesuhuoneeseen isot lattialaatat, joten suihkukouru vaihtoehtoja ei jäänyt monia. Sekä Pasi että Wäiski olivat sitä mieltä, että seinän viereen tuleva suihkukouru altistaa kosteusongelmille, joten päädyimme lopulta Aco suihkukouruun, joka mahdollistaa isot laatat ja suihkukouru sijoitetaan lattian keskelle. Hinta on huomattavasti kalliimpi, mutta toistaiseksi olemme alittaneet budjettimme, joten sallittakoon tämä tuhlaus.

Lapsillekin löytyi mieluista hommaa.Styroksien asettaminen sujui päivässä. Päivään mahtui kuitenkin hurjia ukkoskuuroja, jotka hidastivat ja ajoivat osan perheestä pakosalle. Styrox-kerroksia tuli neljä. Nyt pitäisi lämpöjen pysyä tallessa! Raudoitusverkot saatiin myös paikalleen saman päivän aikana, surraaminen jätetään suosiolla viikonlopuksi.Sähköputkia ei lattian alle tule, joten tässä vaiheessa ei sähkömiehiä vaivata ollenkaan.

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä kirjoituksesta! Mukava myös nähdä kuvia. Me kävimme juuri Oulussa sisareni rakennusmaalla katsastamassa tilanteen, ja heillä myös LVI-työt juuri nyt meneillään. Hienoa, ettei styroksien asentamiseen mennyt kuitenkaan sen kauempaa. Jotenkin ajattelin, että siinä voisi kestää kauemminkin.

    VastaaPoista
  2. Siitä se etenee. Varmasti jännittäviiä aikoja nuo. Ei kauaa kyllä mennyt noissa styroksien asentamisessa. Meidän talo on rakennettu jo kauan aikaa sitten, joten itse LVI-työt ei niinkään ole muistissa, mutta meidän tuttavalla on se pian edessä.

    VastaaPoista