maanantai 3. lokakuuta 2011

Ikkunoiden asennus

Ikkunatoimitus viivästyi, mutta meille sopivalla tavalla. Tänä viikonloppuna saimme talkooväen kasaan ja ikkunoiden asennus alkoi. Perjantaina käytimme pari tuntia valmisteluihin. Naapurin Eskon avustuksella laitoimme ikkunoihin stopparit, jotka varmistavat että polyuretaani ei tursua yli ja ikkunat asettuvat helposti oikeille paikoilleen.

Lauantaina alakerran ikkunat olivat neljän hengen voimin paikallaan 3 tunnissa. Yläkerran ikkunoiden asennukseen saimme vielä viidennen käsiparin, joka oli tarpeen, sillä suuret ikkunat tuli nostaa särkymättä ensin yläkertaan. Paras keino olikin irroittaa lasit kehyksistä ja kantaa paikalleen erissä. Lauantaina klo 17 ikkunat olivat paikallaan. Kiitos talkooväelle.
Ikkunoihin asetettiin ensin stopparit, joiden avulla ne saatiin oikeaan syvyyteen ja polyuretaanin tursuaminen estettiin. Taustalla uskollinen työjuhtamme Super Major, joka on muuten myytävänä!


Ikkunoiden sisälasit irroitettiin, jotta niitä olisi kevyempi kantaa ja käsitellä. Yläkerran isosta ikkunasta otettiin myös ulkolasit irti. Tällöin kehys saatiin viiden hengen voimin vedettyä ikkuna-aukosta ylös.


Ikkunan paikalleen asettaminen oli helppoa kun alaruuvit oli jo asetettu vaateriin ennen ikkunan sijottamista aukkoon.


Viimeistä ja suurinta viedään.


Kodinhuoneen takaovikin saapui toisessa toimituserässä. Alakerran pääovi sivuikkunoineen ei ole saapunut paikalle, vaikka Skaalan mukaan toimitus lähti jo 22. syyskuuta matkaan. Missä lie... Pitänee olla yhteydessä Kiitolinjaan.


Näkymä yläkerran ikkunasta. Yläkerrastakin tuli kertaheitolla turvallisempi paikka, kun on lasit paikallaan.


Skaalan frostfree-ikkunat paikallaan. Viimeistä erää odotellen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti