maanantai 24. lokakuuta 2011

Päätykolmiot, räystäslaudat ja reunatiilet

Viikon aikana valmistelu tuotti tulosta ja viikonloppuna talo eteni taas huimasti. Vuokrasimme viikonlopuksi henkilönostimen Kuohun SEO:lta. Hintaa vuokralle tuli 120 euroa, ja tuntuu ainakin näin jälkikäteen jokaisen pennin arvoiselta.

Päätykolmiot eli styrox-palat oli kätevä laittaa henkilönostimen avulla. Samalla laitoimme päätyihin verkot, räystäslaudat ja reunatiilet.


Reunatiilien lisäksi urakoimme ylimmäisen rivin kattotiilejä paikalleen sekä harjatiilet niin pitkälle kuin pystyy ennen savupiipun muuraamista. Lapset olivat taas suureksi avuksi tiilien reikien poraamisessa.Saimme myös talkooväkeä sukulaisten joukosta ja viikonloppuna urakoimme takka- ja leivinuunin tiilet sisälle. Perjantaina siirtyi 720 tiiltä sisälle, joista puolet nostimme yläkertaan vain huomataksemme, että ne eivät olleetkaan piippua varten. Taas toimitushäröilyä ja puolet tiileistä ei tullutkaan samassa toimituksessa. Grrr!!!

Lisäksi lasten ja kolmen aikuisen voimin nostimme kaksi lavallista sisäseinäharkkoja yläkertaan pois leivinuunin tieltä. Selkää kolottaa, mutta yllättävän helposti ja kivuttomasti harkotkin siirtyivät.


Harkot matkalla yläkertaan
Lasten vastaanottama ja pinoama piipputiilikasa
Olohuoneeseen vapautui tilaa takan ja leivinuunin muurausta varten

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti